Ulricehamn vädjar till infrastrukturministern

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Ulricehamn uteslutits som stationsort för höghastighetstågen mellan Göteborg och Stockholm vänder sig kommunen nu till infrastrukturministern.

Sverigeförhandlingen sa i februari nej till att låta tågen stoppa i Ulricehamn på den kommande Götalandsbanan.

Nu vänder sig kommunen till infrastrukturminister Anna Johansson med en önskan om en fortsatt utredning av Ulricehamn som stationsort.

– Ulricehamn har funnits med som ett stationsläge i Götalandsbanans utredning och planering i 40 år, säger Mattias Josefsson (S), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

– Att efter bara några månaders utredning ha en helt annan inriktning finner vi anmärkningsvärt, det påverkar långt fler än Ulricehamns invånare och näringsliv.

Fler andra kommunalråd i Västsverige har skrivit under framställan, bland andra Ulf Olsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Borås, och Ann-Sofie Hermansson (S) i Göteborg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer