Flickan angreps på väg hem från skolan – nu vädjar polisen om tips i jakt på gärningsmannen. Foto: TT

Man överföll och våldtog ung flicka i Uddevalla

Uppdaterad
Publicerad

En ung flicka blev vid 15-tiden på fredagen utsatt för en överfallsvåldtäkt i Uddevalla. Flickan ska ha varit på väg hem från skolan när en man i 20-årsåldern drog in henne i ett buskage och våldtog henne.

Flickan, som enligt polisen är i de nedre tonåren, ska sedan ha tagit sig hem på egen hand och berättat för föräldrarna vad hon blivit utsatt för som då direkt larmade polisen. Området spärrades under fredagen av för teknisk undersökning.

Vill ha in tips

Våldtäkten skedde i Herrestadsområdet och den misstänka gärningsmannen ska vara i 20-årsåldern.

Nu går polisen ut och ber allmänheten om hjälp.

– Vi är väldigt måna om att komma till rätta med det här och lagföra någon. Vi vill ha alla tips vi kan få. Vi har redan fått ett par intressanta tips om en person som rört sig i området som vi tittar vidare på, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

Om man tror sig ha sett något eller har uppgifter som kan hjälpa polisen ska man ringa 114 14.

Ingen gripen

På söndagskvällen meddelade polisen att man fortfarande inte hade några misstänkta eller gripna i ärendet.

– Flickan har lämnat en väldigt detaljrik redogörelse för vad som har hänt, men det har hittills inte lett till att någon kunnat gripas. Vi har i nuläget ingen misstänkt, säger Fuxborg.

Polisen har också varit i kontakt med Nationellt Forensiskt Center.

– Vi har bett dem att ta in personal över helgen för att påskynda arbetet med att analysera spår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.