Foto: svt

Ung kvinna hittad död i polisarrest i Trollhättan

Uppdaterad
Publicerad

På lördagsmorgonen hittades en 27-årig kvinna livlös i polisens arrest i Trollhättan. Kvinnan var omhändertagen för berusning och konstaterades senare vara avliden.

– Det är fruktansvärt tragiskt, det som hänt, säger Miran Shwan, biträdande polischef i Trollhättan.

I klippet ovan hör du mer från Miran Shwan.

Det var vid midnatt på fredagskvällen som kvinnan omhändertogs enligt LOB, Lagen om omhändertagande av berusade personer.

Vid en av tillsynerna på morgonen konstaterade personal att kvinnan var livlös.

– Man påbörjade genast HLR och larmade ambulans. De kunde konstatera att kvinnan var avliden, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Anhöriga till kvinnan är underrättade.

Hade polisen uppsikt över kvinnan hela tiden?

– Det görs ganska täta tillsyner när man har någon som är berusad. Det ska göras minst var femtonde minut, säger Peter Adlersson.

Gjordes det i det här fallet?

– Det ska utredas av särskilda utredare. Sånt där ska dokumenteras, hur ofta man har tillsyn. En grundlig utredning med obduktion och så ska göras, så får vi se vad de kommer fram till. Om det är ett sjukdomsfall eller vad som har hänt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.