En ung läkare i Västsverige blir av med sin legitimation efter att ha hjälpt sin sambo att både framställa och sälja cannabis. Foto: TT

Ung läkare hjälpte sambo sälja cannabis

Uppdaterad
Publicerad

En ung läkare i Västsverige blir av med sin legitimation efter att ha hjälpt sin sambo att både framställa och sälja cannabis.

Den nu dömde läkaren hade bara haft sin legitimation i två år när hen greps på sin arbetsplats och testade positivt för cannabis i urinen.

Läkaren hade under tre års tid varit inblandad i sambons cannabisaffärer och dömdes under förra året till ett och ett halvt års fängelse för grovt narkotikabrott.

”Uppskattad av patienter”

Läkaren ska ha varit uppskattad av både patienter och kollegor och arbetsgivaren hade inte haft några anmärkningar på läkaren tidigare.

Men Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd gör bedömningen att förtroendet för läkaren påverkas så mycket att hen inte kan fortsätta sitt arbete, och tog därför beslut om att dra in legitimationen.

Det här rapporterar nyhetsbyrån Sirén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.