Mannen reste till USA för att träffa flickan som han nu döms för att ha våldtagit. Foto: TT

19-årig svensk våldtog 12-åring i USA

Uppdaterad
Publicerad

En västsvensk 19-årig man döms till fängelse för att ha våldtagit en 12-årig flicka i USA förra året. De fick kontakt över nätet och pratade i flera månader. Därefter reste mannen till USA för att träffa henne.

Till en början visste inte mannen att flickan var 12 år gammal. När han fick veta hennes ålder berättar han att han blev bestört. Men trots det har han berättat att han inte kunde släppa taget om flickan och att deras kontakt fortsatte som tidigare.

Flickans föräldrar anmälde

Därefter, i höstas, reste mannen till en delstat i östra USA för att träffa henne och hämtade henne med taxi enligt utredningen. De åkte till ett hotell där mannen senare greps några dagar senare efter att flickans föräldrar hade anmält henne försvunnen.

Nu döms mannen av Vänersborgs tingsrätt till fängelse i ett år och sex månader för våldtäkt mot barn och sexuellt övergrepp mot barn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.