Man hittad död på skärgårdsö – utreds som mord

Uppdaterad
Publicerad

En ung man i 20-årsåldern har hittats död på Hönö i Göteborgs skärgård. Polisen har inlett en förundersökning om mord, eftersom de inte vet hur mannen avlidit.

Tre män har hämtats till förhör, uppger polisen.

Det var under den tidigare torsdagsförmiddagen som larmet om dödsfallet kom till polisen, som GT var först med att rapportera om.

Enligt polisen hade ambulans larmats till platsen och påträffade en livlös man i en bostad. Mannen konstateras vara avliden och omständigheter på platsen gjorde att ambulanspersonalen ville att polis skulle skickas till adressen.

Sjöpolisen kallades till platsen

Sjöpolisen samt ytterligare en patrull kallades till platsen. Bostaden avspärrades för en teknisk undersökning och polisen knackade under torsdagseftermiddagen dörr i grannskapet för att se om någon lagt märke till något ovanligt.

Eftersom det i nu läget inte går att avgöra hur mannen avlidit har polisen inlett en förundersökning med rubricering mord alternativt dråp.

– Det har vi gjort för att kunna säkerställa att vi kan utföra de utredningsåtgärder som är nödvändiga, säger polisens presstalesman Peter Adlersson.

Polisens kriminaltekniker är just nu på plats och har påbörjat sitt arbete och dörrknackning har inletts i området. Tre män har hämtats till förhör i ärendet, men de släpptes senare under torsdagskvällen. Under kvällen finns polisen kvar på Hönö i trygghetsskapande syfte.

En rättsmedicinsk undersökning kommer att göras för att kunna fastställa dödsorsaken.

Uppdatering: Enligt uppgifter till SVT Väst finns det inte längre någon brottsmisstanke bakom dödsfallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.