Ung man med skärskador hittad utomhus i centrala Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En man med skärskador har hittats på Avenyn och förts till Sahlgrenska sjukhuset. På söndag förmiddag uppgav polisen att tillståndet för mannen var fortsatt allvarligt men stabilt.

Mannen, som är född 1997, hittades på Avenyn i närheten av Storgatan vid tretiden, natt mot söndag. När polisen kom till platsen konstaterades skador på överkroppen av ett vasst föremål.

– Det är flera vittnen oberoende av varandra som ringer in till SOS, säger Christer Fuxborg, presstalesperson på polisen.

Försök till mord

Polisen inledde först en förundersökning gällande grov misshandel men har sedermera rubricerat om händelsen till försök till mord.

– Det beror på skadeläget på mannen. Han blev snabbt förd till operation, så bedömningen var att det var allvarligt, i alla fall initialt, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen region väst.

Ingen misstänkt

Brottsplatsen har lokaliserats men inget vapen har hittats. Polisen har ingen misstänkt för brottet.

– Vi har vittnen till själva bråket. De har vi pratat med på platsen. Men vi har inte lyckats ringa in några misstänkta, säger Christer Fuxborg.

Mannen har inte kunnat höras ännu och enligt Göran Carlbom finns några vittnesuppgifter men inget som hittills har kunnat leda förundersökningen framåt.

Enligt polisen var det flera misstänkta gärningsmän som sprang från platsen i riktning mot Vasagatan.

– Vi vet inte till hundra procent hur många det rör sig om, säger Christer Fuxborg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer