Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Två personer är gripna efter skottlossningen i Frölunda under måndagnatt. Foto: TT

Skottlossning i Frölunda – flera misstänkta

Uppdaterad
Publicerad

En tredje person anhölls under tisdagen efter att en ung man skadats i en skottlossning i Västra Frölunda i Göteborg under måndagskvällen. Sedan tidigare hade två män i 18-årsåldern anhållits. Polisen tror att offer och gärningsmän skjutit mot varandra.

Flera personer larmade polisen om skottlossning och höga smällar i Frölunda vid 23.29 på måndagen. Vittnet ska även ha sett en person ligga på marken, samt sett en person springa från platsen.

– Då låg en man på backen, skottskadad i ena benet och skadad i huvudet. Han har blivit påkörd i samband med skottlossningen så skadan i huvudet härrör sannolikt från det, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr till TT.

Enligt Svedemyr har händelsen koppling till den kriminella nätverksmiljön.

”Känns inte tryggt”

Ett vittne beskriver att hon hörde skottlossningar. Genom fönstret kunde hon sen se hur hur kvinnor, män och ungdomar hade samlats på gatan.

– De hämtade en massa grejer från en bil. Det känns som en gänguppgörelse. Det känns inte tryggt att bo här, det var inte längesen det var en annan skottlossning, säger hon.

Nittonåring anhölls på tisdagen

I ett första skede kunde två män i 18-årsåldern gripas och anhållas. En av dem är på sannolika skäl misstänkt för mordförsök, den högre misstankegraden, och den andra är skäligen misstänkt för mordförsök, den lägre misstankegraden. På tisdagseftermiddagen meddelade polisen att en tredje man anhållits.

– Vi har ytterligare en anhållen. Han är 19 år och är på sannolika skäl misstänkt för försök till mord, säger Max Olsson, lokalpolisområdeschef i syd.

Offret misstänkt

Under tisdagskvällen kunde polisen hålla förhör med den person blev beskjuten. Max Olsson berättar att polisen misstänker att killen som blev skjuten också avlossat skott, eftersom de hittat hylsor från flera vapen.

– Det kan vara så att han är misstänkt för andra brott också, men mer än så kan jag inte säga, säger Max Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.