15-20 ungdomar ska i fredags försökt att tvinga sig in på Burgårdens gymnasieskola. Nu sätter skolan i väktare. Foto: GoogleVisa alla (2)
Visa alla (2)

Ungdomar försökte tvinga sig in på Burgården – skolan tar in väktare

Uppdaterad
Publicerad

Burgårdens gymnasium i Göteborg har tvingats att akut besluta om att ta in väktare efter att tumultartade scener utspelat sig under fredagen. Ett gäng ungdomar försökte då ta sig in i skolan men tvingades bort i dörren.

– Det kom ett gäng och försökte tränga sig in genom vår huvudentré. Vi lyckades få dem att vända i dörren men det var obehagligt och svårt att hantera, säger Jenny Larsson, verksamhetschef på Burgårdens gymnasium.

Upprinnelsen till situationen tros vara en konflikt mellan två elever på skolan. Dessa ska ha tagit med sig kompisar som inte går på skolan, enligt Jenny Larsson. Femton till tjugo ungdomar ska ha deltagit i försöket att tvinga sig in i skolan.

Killar i femton-sextonårsåldern

– Polisen fick fatt på några, sedan är detta ganska unga individer så man har kört dem till vårdnadshavare. Sedan gör polisen sin utredning tillsammans med socialtjänsten. Det är killar i femton-sextonårsåldern, säger Jenny Larsson

Enligt Jenny Larsson märkte skolpersonal att det under fredagen var orolig stämning längs Skånegatan där Burgården ligger.

– Vi hade tät kontakt med polisen under hela dagen och vi ringde akut när vi såg att de var på väg mot skolan.

Två väktare på skolan

Skolledningen ser i nuläget ingen koppling till händelsen i augusti när två tonårspojkar blev påkörda av en bil utanför Burgården. Efter fredagens händelser har säkerheten på skolan förstärkts.

– Under tiden som vi försöker ta reda på vad detta handlar om så har vi bestämt oss för att ta in väktare. Vi har två väktare på plats i skolan, säger Jenny Larsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.