Foto: SVT/TT

Ungdomar sköt raketer mot polis

Uppdaterad
Publicerad

För andra natten i rad har ett 30-tal ungdomar skjutit raketer och kastat smällare mot polis i stadsdelen Kronogården i Trollhättan.
– Jag uppmanar de som bor omkring där, som vet vilka ungdomarna är, att gå man ur huse. Hittills har inga skador uppstått, men det är bara en tidsfråga, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Det var under natten mot fredag som polisen larmades till Kronogården i Trollhättan, efter att ett gäng på runt 30 ungdomar, ska ha kastat smällare och skjutit raketer mot ordningsvakter och allmänheten.

Enligt polisen ska ungdomarna ha kastat raketer upp mot hustak och balkonger, innan flera polispatruller skickades till platsen.

– De skjuter hejvilt. När blåljuspersonal kommer dit så beskjuts dem, vilket innebär att vårt arbete försvåras. Om vi ska göra livräddande åtgärder och beskjuts, så kan vi inte göra vårt jobb, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst.

”Bara en tidsfråga”

Nu uppmanar polisen allmänheten att ingripa.

– Jag uppmanar de som bor omkring där, som vet vilka ungdomarna är, att gå man ur huse. Hittills har inga skador uppstått, men det är bara en tidsfråga, säger Hans Lippens.

Andra natten i rad

Ingen person har gripits för något brott.

Det här är andra natten i rad som polisen beskjuts med raketer i Kronogården.

– Det lär väl öka inför nyår med tanke på tillgången till raketer och fyrverkerier. Vi ser fram emot den nya lagstiftningen där man begränsar inköp. Många använder sig inte av fyrverkerier för att njuta av dem, man använder dem för att orsaka fara för liv och hälsa, säger han.

– Det finns hur många händelser som helst när människor har blivit av med sina händer, fingrar, ben och fått brännskador. Det här är väldigt allvarligt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer