Foto: TT

Ungdomar tände eld på fasad i Majorna

Uppdaterad
Publicerad

Ett ungdomsgäng hällde brandfarlig vätska på en trottoar och upp på en fasad i Majorna i Göteborg under onsdagsmorgonen. Enligt räddningstjänsten var det en lycklig slump att branden upptäcktes i tid.

Det var vid 03.15 som polis och räddningstjänst larmades till en adress på Vargögatan i Majorna. Enligt larmet brann det i en fasad till ett flerfamiljshus.

– Det var redan släckt när vi kom fram. Enligt de uppgifter vi fått var det ett gäng ungdomar som hade hällt ut brandfarlig vätska på trottoaren och upp på en fasad och tänt på, säger Mats Gränsmark, lc-ledare vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Boende ska ha sett vad som skett och snabbt gett sig ut för att släcka branden.

– Det var en väldig tur. Det här hade kunnat sluta riktigt illa, säger Mats Gränsmark.

Stökigt på flera platser

Enligt polisen försvann ungdomarna utan att gripas.

– Vi har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Under natten har det också varit lite oroligt i Västra Frölunda. Där ska ungdomar bland annat skjutit fyrverkerier i en papperskorg som ska ha fattat eld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.