Ungdomar sköt raketer mot polisen i Kungälv. Foto: Mikael Berglund

Ungdomsgäng sköt raketer mot polis

Uppdaterad
Publicerad

Det var stökigt i Kungälv sent under söndagskvällen och natten mot måndagen. Enligt polisen sköt ett 20-tal maskerade ungdomar raketer mot polisen.

Oroligheterna startade strax innan klockan 22, i Komarken i Kungälv, under söndagskvällen. Det är oklart exakt vad som orsakade tumultet.

– Vi var på plats i området av någon anledning och det här har provocerat ett ungdomsgäng, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.

Enligt Josarp var det mellan 15 och 20 ungdomar som sköt fyrverkeriraketer mot polispatrullerna på platsen.

Samlat sten

Polisen svarade med att kalla in ett stort antal patruller samt en helikopter.

– Sedan har det böljat fram och tillbaka, ungdomarna har sprungit fram och tillbaka. De har även samlat sten på hög för att kasta, men jag har inga rapporter om att några stenar har blivit kastade, säger Johan Josarp.

Polisen talade med några av ungdomarna men man har inte lyckats binda någon till något brott.

– Ingen har skadats och ingen är gripen, säger Johan Josarp.

Polisen stannade kvar

Oroligheterna pågick under cirka två timmars tid. Därefter lugnade situationen ner sig.

Polisen var kvar under ett antal timmar på platsen. Man har skrivit anmälningar om våldsamt upplopp och försök till grov misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.