Man knivhuggen i Lysekils kommun – stor polisinsats under natten

Uppdaterad
Publicerad

En man ska under söndagskvällen ha blivit knivhuggen i Lysekil kommun. En omfattande polisinsats inleddes och mannen som är i 40-årsåldern fick föras till sjukhus. En förundersökning om mordförsök är inledd.

Det var på söndagskvällen strax innan åtta som polisen fick in samtal om att det var stökigt på en adress utanför Lysekil. En man i 40-årsåldern uppger att han blivit misshandlad av för honom fyra okända män. Enligt mannen ska gärningspersonerna ha försökt att stjäla hans motorcyklar.

Tidigt på måndagsmorgonen uppger polisen i region Väst att mannen som skadats fick föras till sjukhus, men var vaken och talbar.

– Vi har arbetat med att utreda händelsen under natten men ingen är frihetsberövad i nuläget enligt de uppgifter jag har, säger Pernilla Henry, vakthavande befäl på polisen.

Utesluter inte skottavlossning

Ärendet ligger nu hos Grova brott-enheten i Fyrbodal. Aftonbladet publicerade initialt uppgifter om att det ska ha avlossats ett pistolskott i samband med händelsen, polisen utesluter inte att det hänt men kan heller inte bekräfta det.

– Mannen hade i alla fall inga skottskador, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson på polisen i region väst.

Mannen uppges ha lämnat sjukhuset under måndagsmorgonen och teknikerna är klara på platsen.

Ärendet är i nuläget rubricerat som mordförsök.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.