Pistolman gripen vid förskola i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En beväpnad man greps i närheten av en förskola i Göteborg under onsdagsförmiddagen. Mannen ska ha burit på en kolsyrepistol och en kniv.

– När vi kommer dit har han inte pistolen framme som tur är, för då hade det kunnat sluta riktigt illa, säger Christer Fuxborg vid polisen.

Det var vid 09.30-tiden under onsdagen som polisen larmades om en pistolbeväpnad man vid en fotbollsplan, i närheten av en förskola i Annedal, Göteborg.

– Flera av varandra oberoende vittnen ser en man, och i och med att alla nästan samstämmigt säger att han har en pistol så gör ju det att vi slår på stora trumman, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Enligt vittnen ska mannen ha betett sig underligt.

– Det var någon som sa att han skuggboxades. Han ska ha haft ett något avvikande beteende, och så bar han dessutom på den här pistolen, säger Christer Fuxborg.

Pratar osammanhängande

När polisen kom till platsen kunde mannen gripas, och det hela gick lugnt till, förklarar Fuxborg. Mannen var beväpnad med en kolsyrepistol och en kniv.

– När vi kommer dit har han inte pistolen framme som tur är, för då hade det kunnat sluta riktigt illa, säger Christer Fuxborg.

Så fortsätter han:

– När vi hör honom pratar han osammanhängande, och det görs en bedömning om att han lider av psykisk ohälsa.

Grovt brott

Den gripne mannen är i 35-årsåldern, och brottsmisstankarna rubriceras som grovt vapenbrott samt grovt brott mot knivlagen, eftersom han bar kniv på allmän plats.

Mannen fördes till sjukhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.