Ett stort område spärrades av och söktes igenom för att hitta brottsplatsen. Foto: SVT

Uppgifter: 16-åringen i Borås sköts med hagelgevär

Uppdaterad
Publicerad

16-åringen som sköts i området Frufällan norr om Borås i fredags sköts med ett hagelgevär och tvingades fly genom att hoppa i Öresjöns vatten, enligt uppgift till Aftonbladet. Två personer under 18 år har anhållits i sin frånvaro.

Strax efter klockan 12.30 på fredagen larmades polisen till Frufällan, efter att flera boende i området hört skottlossning. En 16-årig kille med skottskador hittades. Han hade lyckats ta sig flera hundra meter till ett hus och knackat på för att få hjälp.

Enligt uppgift till Aftonbladet var 16-åringen skjuten med hagelgevär när han sökte hjälp i bostadsområdet. Pojken ska ha träffats i överkroppen, men haglet ska ha missat vitala kroppsdelar. Han ska också ha flytt från gärningsmännen på Vikåsudden genom att hoppa i Öresjöns vatten och simmat därifrån, rapporterar tidningen.

16-åringen var vaken och talbar när han fördes med ambulans till sjukhus. Enligt sjukhuset är hans tillstånd allvarligt men stabilt.

Polisen söker vittnen

Skjutningen ledde till en större polisinsats. Ett stort område spärrades av och söktes igenom för att hitta brottsplatsen. Enligt BT rör det sig om två tonåringar som är misstänkta i ärendet. Aftonbladet skriver dock att den ena gärningsmannen är i 25-årsåldern. Ingen person är ännu gripen.

Polisen skriver på sin hemsida att de är intresserade av vittnesuppgifter från platsen.

Två personer anhållna i sin frånvaro

Under söndagen har två personer under 18 år anhållits i sin frånvaro av åklagare. Personerna som är inblandade har viss koppling till varandra enligt polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.