Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto

Misstänkt föremål på Landvetter – flygplatsen utrymdes

Uppdaterad
Publicerad

Avgångshallen på Landvetter flygplats utrymdes efter larm om ett misstänkt farligt föremål. Polisens nationella bombgrupp var på plats för att undersöka två väskor. Dessbättre visade de sig inte innehålla något farligt.

Avgångshallen utrymdes och trafiken närmast terminalen stoppades.

– Vi får avvakta och se vad det där är för någonting, men väskorna har gett utslag i Swedavias säkerhetssystem vid incheckning och måste därför undersökas, sa polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

På Swedavias hemsida beskrevs det hela som en ”pågående säkerhetshändelse”.

Klockan 10.30 kunde polisen meddela att undersökningen av väskorna var klar och att inget farligt föremål hittats. Avspärrningarna hävs.

– Vi har haft en del förseningar och en del kunder som tyvärr missade sina flyg. Vi har även lite följdförseningar men trafiken bör snart komma igång i normalt flöde, säger Peter Wärring, pressansvarig på Swedavia, vid 11-tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.