• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Uddevalla i Uddevalla kommun, Västra Götalands län. Det brinner i en industribyggnad i Kurröds industriområde med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Väst. Läs mer här

Bilden på polisen är från när de genomförde sökningar efter henne 2004. Foto: TT/Kollage

Utredningen om Helena-fallet läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren har under måndagen fattat beslut om att lägga ner utredningen om mordet på Helena Andersson i Mariestad 1992. Detta efter att den man som varit misstänkt har avlidit, uppger Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

– Det är tråkigt att inte få ett slut i ett sådant här ärende, säger åklagaren Jenny Karlsson.

Helena Andersson var 22 år när hon försvann i samband med en utekväll i Mariestad den 14 juni 1992. Hennes kropp har aldrig hittats, men ärendet har utretts som mord.

Redan den för drygt en vecka sedan kunde SVT Nyheter Väst rapportera att utredningen om det misstänkta mordet på Helena Andersson väntas bli nedlagd. Under måndagen kom åklagare Jenny Karlsson med bekräftelsen att så blir fallet.

Misstänkt för i mordutredningen avliden

Mannen som varit misstänkt för det 30 år gamla mordet har nu avlidit, något som som lett fram till beslutet att inte längre utreda saken.

– Vi har verkligen försökt att göra de utredningsåtgärder som vi kunnat och då är det klart tråkigt när man inte kommer längre, särskilt i ett sådant här ärende som varit så långt tillbaka. Att inte få något slut, det är tråkigt, säger hon.

Och nu pekar alltså det mesta mot att mordet på Helena aldrig kommer klaras upp.

– Mycket talar för det. Framtiden får utvisa men det måste ju komma fram något alldeles nytt då, säger Jenny Karlsson.

Texten uppdateras.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Helena Andersson försvann 1992 – i videon får du en sammanfattning av fallet. Foto: Privat

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer