Sparkcykel Foto: TT

Vad tycker du om elsparkcyklarna?

Publicerad

Har du råkat ut för något olyckstillbud när du har hyrt en elsparkcykel? Eller gillar du kanske hur fri du känner dig när du susar ner längs med Avenyn? Eller tillhör du en av de som aldrig skulle ställa dig på en elscooter? Dela med dig av dina åsikter och erfarenheter i vår chatt!

SVT rapporterade · Vad tycker du om elsparkcyklarna?

Knasiga parkeringar, en olycksrisk eller ett smidig sätt att ta sig fram på? Dela med dig av dina åsikter och erfarenheter av elsparkcyklar här!
Vi tackar för era kommentarer här! Nu stänger chatten.
18.51
De susar ljudlöst genom staden. Lämnas vind för våg i princip överallt. I slottsbacken och på gågatorna i Engelska parken hör man de inte komma. Säkrast är man som gångtrafikant om man går ute på kanten. De är nog här för att stanna så det är inte mycket att oja över. Däremot skulle etikettregler för hur man går och trafikerar cykel och gångvägar uppdateras i hela landet.
18.51
Mest är det elscootrarna fantastiskt smidiga som transportmedel i stan, som komplement till andra kommunikationer. Så är det ju skoj att köra också - bara lite knepigt med hjälm och åldersgräns då... :-O
18.51
Vilket problem löser de?
De ersätter inga bilresor, inga cykelresor.
Rimligen ersätter de kollektivtrafikresor och promenader.
Detta till priset av en hiskelig miljöförstöring (kort livslängd, mycket batterier.) och ett förfulande av staden.
Samt en risk på cykelbanorna pga vingel och slängda kickbikes.
18.53
Tycker det funkar väldigt smidigt! Dock kan det ibland vara svårt att hitta dem då det inte finns tillräckligt många.
18.57
Rätt onödig pryl som fyller få behov
90 minuters kollektivtrafik motsvarar ca 20 minuters sparkcykel om alla uppstartsavgifter medräknas.

Ohållbart nöje
18.57
Onödigt påfund. Lånecyklar i ställ finns överallt, jättebra! Men sparcyklar är för barn, känns som en hypad modegrej. Går lika fort att promenera. Dessutom slängs de lite härodär till fara för synskadade m fl. Fixa fler cyklar istället, även med fotbromsar!
18.57
Nu ställs de lite överallt o ofta mitt på trottoarer med risk för att gamla, synskadade o även alla andra snubblar över dem. Annars verkar det vara ett smidigt sätt att ta sig genom stan.
19.09
Varför förbjuder de inte skiten? Leksaker har inte på cykelvägarna att göra.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer