Väg i Göteborg stängdes av efter bilolycka

Uppdaterad
Publicerad

En bil fastnade under lördag förmiddag på spårvagnsspåret på Hjalmar Brantingsgatan, inte långt från centrum. Två personer fick föras till sjukhus och under någon timme var vägen in till centrum avstängd.

Larmet kom till räddningstjänsten tjugo över tio. Enligt polisen ska tre bilar vara inblandade, medan räddningstjänsten talar om en bil som fastnat uppe på spårvagnsspåret.

– Bilen hade ställt sig på spårvagnsspåret. Vi har klippt upp taket och gjort ett säkert uttag, säger Bosse Johansson på Räddningstjänsten Storgöteborg.

Ytterligare två bilar bärgades, uppger polisen. I väntan på det var vägen in till centrum avstängd. Två personer, båda i 25-årsåldern, är förda till sjukhus med ambulans. En person har kunnat ta sig dit på egen hand. Strax innan klockan 11 meddelar polisen att vägen åter är öppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.