Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Pensionärerna Ingalill och Monica stressar inte trots ökad trafik till favorit-haket: ”Vi gör vad vi vill”. Foto: SVT/Josefin Marjomaa

Vägkrog längs E45 vid Lilla Edet får fler kunder efter jordskred

Uppdaterad
Publicerad

Vägskredet i Stenungsund har ställt till stora problem, inte minst i trafiken. Men i samma takt som bilarna ökat på E45:an har kunder strömmat till på vägkrogen intill.

– Det är stressigt ibland men det är bra för oss, säger kocken Lee Woodcock, på Rasta i Lilla Edet.

När jordmassorna rasade ner och drog med sig E6:an vid Stenungsund blev det omedelbart stora trafikproblem. All trafik fick ledas om till mindre vägar. För de flesta har det inneburit problem. Verksamheter har fått stänga och transporter och pendlare får räkna med längre tider på vägen.

Som på sommaren

Men det finns de som gynnats av de stora trafikomläggningarna också. Rasta i Lilla Edet har sett en stor ökning i antalet kunder.

– Det är som att det är sommar fortfarande, säger platschefen Maja Regnsäter.

”Vi gör som vi vill”

När SVT Nyheter Väst besöker vägkrogen är klockan ett en dryg timma före lunchtid. Ändå är det förhållandevis mycket folk på plats.

Ingalill Bensryd och Monica Jonasson pensionärer, de kommer ofta förbi för att köpa lunch. Men trots att det tar längre tid på vägen låter de sig inte dras med i stressen.

– Vi är pensionärer så vi gör som vi vill med tiden, säger Ingalill.

Hör Ingalill, Monica och fler röster från vägkrogen i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.