Claes Westberg berättar att partiet Vägvalet lägger ner sin verksamhet. Foto: TT / Privat

Vägvalet lägger ner som parti

Uppdaterad
Publicerad

Det lokala partiet Vägvalet i Göteborg lägger ner sin verksamhet. Anledningen är att partiet inte fått mandat i Göteborgs kommunfullmäktige.

Vägvalet lägger ner sin verksamhet. Det meddelar partiet i ett pressmeddelande efter att ha tagit beslutet under ett extrainsatt årsmöte.

Partiet lyckades inte ta plats i kommunfullmäktige i Göteborg efter valet 2018.

Västlänken

– Det är vemodigt, vi har varit med i fullmäktige i åtta år och tycker att vi har gjort ett bra jobb, säger partiledare Claes Westberg om beslutet.

Protest mot trängselskatt

Partiet grundades 2010 som ett protest mot beslutet att införa trängselskatt i Göteborg och lyckades bara på några månader samla tillräckligt med röster för att komma in i kommunfullmäktige.

Partiet skriver i pressmeddelandet att det nu är ett annat nystartat parti, nämligen Demokraterna som får ta stafettpinnen i kampen mot Västlänken och trängselskatt.

– Nu är vi inte med i leken längre och studerar det hela på avstånd, och jag vet helt ärligt inte hur det ska gå. Hur det än blir så blir det nog väldigt skakigt, säger Cales Westberg om det framtida styret av Göteborg stad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västlänken

Mer i ämnet