Foto: TT

Väktare sätts in efter mordet i Högsbo

Publicerad

Två män attackerades i sina bostäder i Högsbo, och en av dem avled. Nu har bostadsbolaget satt in väktare för att höja säkerheten.

Efter de två attackerna i Högsbo har boende i området uppgett att de känner sig otrygga. Därför sätter det kommunala bostadsbolaget Familjebostäder nu in extra väktare.

– De har varit igång sedan i måndags, och vi har sagt att de ska vara här i minst en vecka. Det är förstås många hyresgäster som är oroliga och det har vi förståelse för, säger Katrin Amgarth, kommunikationschef på Familjebostäder.

Öppet hus tillsammans med polisen

Förutom väktarna kommer Familjebostäder även att hålla öppet hus under torsdagen, tillsammans med polisen.

– Det är många som har frågor om låssystem och liknande. Vi kommer att finnas där och göra vad vi kan för att hyresgästerna ska känna sig trygga, säger Katrin Amgarth.

”Jag förstår oron”

Katrin Amgarth säger att hon nu hoppas att polisens utredning ska bli klar så fort som möjligt.

– Det som har hänt är naturligtvis fruktansvärt, och jag förstår oron. Vi hoppas nu att polisen ska kunna komma fram till något så att den här personen grips. Innan dess kommer vi inte ha någon trygghetskänsla, så enkelt är det.

Det var i mars som en man i 30-årsåldern hittades mördad i sin lägenhet i Högsbo. Några månader tidigare angreps en annan man med kniv i sin bostad i samma område, men överlevde attacken. Polisen misstänker ett samband melllan händelserna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer