Förödelsen var stor sedan en personbil kört rakt in i en stillastående lastbil. Bärgningsarbetet tog flera timmar. Foto: David Skarland/DAVID-S FOTO

Våldsam krock när pickup körde in i lastbil

Publicerad

En man är förd till sjukhus med ambulanshelikopter sedan han kört rakt in i en lastbil som stått stilla på väg 40 i Ulricehamn. Kollisionen blev våldsam. Skadeläget för mannen är oklart, men polisen säger att olyckan är ”allvarlig”.

Det var strax efter klockan 18 som räddningstjänst, ambulans och polis larmades till väg 40 i Ulricehamn. En personbil, pickup av bilderna att döma, hade kört rakt in i en stillastående lastbil. Föraren av personbilen togs loss och fördes med ambulanshelikopter till sjukhus. Skadeläget var ännu sent på torsdagskvällen oklart.

Det tog nästan tre timmar innan vägen åter var helt öppen för trafik.

Varför lastbilen stod stilla mitt på vägen är en av de frågor som trafikpolisen nu ska få svar på i den utredning som inletts. Personbilen har tagits i beslag, liksom lastbilens färdskrivare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.