När polisen kom fram till platsen var mannen fortfarande kvar och i samband med gripandet var han aggressiv mot poliserna. Foto: Mikael Berglund

Våldsam man krossade socialtjänstens fönster på Orust

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt på måndagsmorgonen fick polisen in flera samtal om att det krossades glas vid socialtjänstens kontor i Henån på Orust. En man i dryga 20-årsåldern är nu misstänkt för bland annat skadegörelse och våldsamt motstånd.

Se bilder på förstörelsen i klippet ovan

Det var strax före klockan halv fem på måndagsmorgonen som boende i närheten av kommunhuset i Henån hörde ljudet av glaskross och kontaktade polisen.

– Det kom samtal om att det krossades en massa glas, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

När polisen kom fram till platsen var mannen fortfarande kvar och i samband med gripandet var han aggressiv mot poliserna. Han greps och fördes till polishuset i Uddevalla där han förhörs under dagen.

Okänt motiv

Mannen är nu misstänkt för skadegörelse, våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman. Varken han eller någon av poliserna ska dock ha fått några fysiska skador.

Varför han gav sig på just den här byggnaden är ännu inte känt.

– Nåt slags motiv lär han ju ha haft, annars hade han väl inte gett sig på just de här lokalerna, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.