Susanne Mörk och hennes vän Malin Öjerhed på flyget som ska ta dem tillbaka till Göteborg. Foto: Privat

Var på väg på semester – har fått vända hem igen

Uppdaterad
Publicerad

Susanne Mörk och hennes kompis från Borås skulle åka iväg och umgås och ta det lugnt på Gran Canaria. Istället fick de vända i luften, sova i Portugal och åka hem igen.

Det är en besviken Susanne Mörk som svarar på telefon. Hon och hennes kompis Malin har precis fått sätta sig på ett plan till Göteborg. Det var inte vad de såg framför sig när de klev på planet i just Göteborg för lite mer än tolv timmar sedan.

– Vi hade peppat för den här resan jättelänge. Vi skulle bo på ett femstjärnigt hotell och bara umgås och ta det lugnt, säger Susanne Mörk.

Sandstorm

En kraftig sandstorm fick under lördagen Gran Canarias, och sedan även Teneriffas, flygplatser att stänga ner.

– Vi hade flugit ett tag och när vi var över Portugal sa piloten ” Vi måste vända 180 grader”, säger Susanne Mörk.

De landade i Portugal där de efter mycket väntan fick ett hotell att sova på. Planet till semestermålet skulle avgå vid 12-tiden på söndagen, något som blev kl.13 och sedan kl.16. Vid planet väntade en pilot på dem som berättade att de nu fick åka tillbaka till Göteborg igen.

Dåligt med information

– Nu är man faktiskt riktigt ledsen, det känns tungt. Vädret kan man inte styra över men vi tycker också att det här skötts riktigt dåligt från Apollos sida. Vi har knappt fått någon som helst information. Det är istället SAS-personal som gett oss den information vi behöver, säger Susanne Mörk.

Vad som händer nu vet de inte. Om de får stanna i Göteborg, och får åka på sin semester, eller om de får återvända hem till Borås.

”Vi har verkligen jobbat”

– Detta har ju varit en speciell situation. Vi har verkligen jobbat i alla led för att vi ska få information själva gällande sandstormen, och delge den informationen med våra resenärer, säger pressansvarig på Apollo Clara Larsson. 

Vad tänker du när du hör deras kritik?

– Det är ju inte alls bra, det är ju jätteviktigt att man får den information man ska ha. När deras plan landar kommer de möta en Apollo-representant som de kan tala med, säger Clara Larsson.

Borde ni inte vara vana vid den här typen av händelser?

– Jo absolut, jag vet att det har gått ut sms, en hel del sms, men vet inte exakt hur det sett ut till dem på detta planet, säger Clara Larsson.

Om resenärerna får ersättning för sin resa beror, enligt Apollo, på vilken typ av resa resenären bokat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer