Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se djuret springa vid Resecentrum i Skövde i klippet. Foto: Privat

Varg siktad i centrala Skövde: ”Såg skräckslagen ut”

Uppdaterad
Publicerad

Flera Skövdebor larmade på långfredagen polisen om att en varg springer runt mitt i stan.

– Den såg skräckslagen ut och visste inte vart den skulle ta vägen, säger Maximillian Pehrson, som fick syn på djuret.

Vid tretiden på långfredagens eftermiddag kom de första samtalen till polisen: En varg hade siktats på olika adresser i Skövde. Bland annat hade den setts i Hentorp och på Stationsgatan mitt inne i centrum.

– Min första tanke var: ”Vad är det för någonting? Är det en hund som är lös?”, säger Maximillian Pehrson som fick syn på vad han tror kan ha varit en varg.

– Sen såg man att det inte fanns något koppel och att pälsen var ovårdad, så det kan inte varit någon hund som någon tagit hand om i alla fall, säger han.

Jägare ska spåra

Polismyndigheten meddelar att man är beredd att ta kontakt med jakträttsinnehavaren, det vill säga ansvarig jägare i området.

– Om det är en varg så finns det en ansvarig jägare som får i uppgift att spåra den här vargen och se till att den försvinner från de centrala delarna, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

– Jag tror inte att man direkt kommer att avliva den, men det beslutar jakträttsinnehavaren, säger Thomas Fuxborg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.