Robert Stenberg från Trollhättan ska springa till Göteborg och sen ta sig an Göteborgsvarvet. Foto: SVT

Värmer upp inför Göteborgsvarvet med sträckan Trollhättan-Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

21 kilometer räcker inte för alla. 46-årige Robert Stenberg från Trollhättan ska springa från sitt hem till Göteborg – innan han ställer sig på startlinjen för Göteborgsvarvet.

Den forne polischefen Robert Stenberg har fler än 10 Göteborgsvarv på meritlistan. Aldrig tidigare har han startat loppet i Trollhättan, men på fredagskvällen bär det av.

– Jag ska njuta av omgivningarna och ser fram emot soluppgången nedåt Kungälv nånstans, säger Robert Stenberg som numer jobbar som områdeschef för idrotts- och fritidsförvaltningen i Trollhättans Stad.

Samlar in pengar

Han berättar att fyra personer i hans närhet drabbats av cancer de senaste åren. Två av dem förlorade kampen, bland annat hans mamma Gudrun.

– Cancer drabbar alla på ett eller annat sätt. Får man det inte själv drabbar det någon i ens omgivning. Göteborgsvarvet samarbetar med organisationen Ung Cancer i år och mitt mål är att samla in pengar dit, berättar Robert Stenberg.

Tanken var att göra denna resa redan förra året, men då upptäcktes en tumör i Roberts mjälte. Den visade sig vara ofarlig och idag mår Robert bra och känner sig redo att ta sig an sträckan som motsvarar fem Göteborgsvarv.

– Det kommer att göra ont, men då kommer jag att tänka på de drabbade som varit sjuka av cancer eller de runt omkring.

Ser fram emot duschen

Robert kallar sig själv för elitmotionär och löpning ligger honom varmt om hjärtat. Planen är att vara framme i Göteborg vid 11-tiden på lördagen. Det ger honom två timmars vila innan startskottet för Göteborgsvarvet ljuder.

– Har du mållinjen som målbild blir du trött när du ser den. För mig är målbilden när jag får medaljen, tar bananen och när jag står i duschen är loppet färdigt för min del, säger Robert Stenberg.

Göteborgsvarvet

Göteborgsvarvet hade premiär 1980, sedan dess har över en miljon människor deltagit.

Sträckan i år är på 21 097,5 meter.

Cirka 60 000 har anmält sig till 2018 års upplaga. 61 av dem har deltagit i samtliga Göteborgsvarv sedan starten.

Källa: www.goteborgsvarvet.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.