Västgötanytt gör succé på nätet

Uppdaterad
Publicerad

Nu har SVT:s Västnytt fått konkurrens, av den lite mer humoristiska varianten. Västgötanytt från Lidköping har blivit en populär följetong på nätet med över 100.000 tittare.

Serien som publiceras på Youtube är dialekthumor av ett gäng som under senaste åren testat att lägga ut lite olika klipp under namnet Kass humor.

– Dålig humor är något folk alltid gillat. Min ambition var att förpacka det på ett snyggt sätt och ge till folket, säger Jon Lönn som står för foto och regi.

Tjuvlyssnar i affärer

Gruppen håller på att spela in tredje avsnittet av Västgötanytt – en följetong som började publiceras på Youtube för ett par månader sedan. Det är satir med bred dialekt som blivit en mindre hit. Första avsnittet har setts av 145 000 personer.

– Det kom lite som en chock. I affärer kan jag höra folk som står och pratar. Då går jag och tjuvlyssnar så allt jag skriver speglar hur folk är här, skrattar Andreas Magnusson som både skriver och skådespelar Västgötanytt.

Förutom Västgötanytt har humorgruppen även skapat den dokusåpa-inspirerade serien Livet på gården och flera parodier på filmer.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.