Västnytt granskar västsveriges arenor – Ideella krafter gav billig bandyarena

Uppdaterad
Publicerad

Först ut i västsverige med inomhushall för bandy var allsvenska Ale-Surte, där ideella krafter byggde en hall för 17 miljoner kronor en bråkdel av vad satsningarna i Lidköping och Vänersborg kommer att kosta. Och redan nu har satsningen burit frukt. Allt fler ungdomar söker sig till bandyn och elitspelarna är nöjda.

För att bygga en inomhushall för 17 miljoner kronor har runt ett sjuttiotal personer arbetat ideellt. Över 10 000 arbetstimmar räknar klubben med att folk har lagt ned utan ersättning. Idag, utan den arbetsinsatsen och med nuvarande stålpriser, hade summan landat på över 50 miljoner kronor.

17 miljoner kan jämföras med de 170 eller 250 miljoner kronor som Vänersborg respektive Lidköping nu satsar på sina nya evenemangsanläggningar med bland annat bandyhallar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.