Foto: TT

Västtrafik: Vi lägger oss inte i hur folk klär sig

Uppdaterad
Publicerad

På Västtrafik har man inga riktlinjer vad gäller klädkod för resenärer.
– Nej, det blir väldigt märkligt om vi i kollektivtrafiken ska tycka till om hur man ska vara klädd, säger Kristian Lans som är presskommunikatör på Västtrafik.

I slutet av förra veckan blev 19-åriga Amanda Hansson tillsagd att lämna en buss i Malmö för att hon var för lättklädd, något som Sydsvenskan var först med att berätta om. Detta har väckt starka reaktioner i sociala medier och Amanda Hansson, krävde en ursäkt för hur hon blev bemött av busschauffören.

Skånetrafiken skriver på sin Facebooksida att varken de eller bussföretaget Nobina har några policys vad gäller klädel. Chauffören själv är ångerfull och är avstängd tills vidare, men får behålla sitt jobb.

”Känner inte till något liknande fall”

På Västtrafik så har man inga ordningsregler vad gäller klädkoder.

– Det blir väldigt märkligt om vi i kollektivtrafiken ska tycka till om hur man ska vara klädd. Alla är välkomna i kollektivtrafiken och vi ska inte lägga någon värdering i detta, säger Kristian Lans som är presskommunikatör på Västtrafik.

Han berättar att han inte känner till något liknande fall hos Västtrafik.

– Vi får mycket synpunkter från våra resenärer, men just detta är ingenting som jag känner igen, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.