Resenärer på Nils Ericson terminalen i Göteborg möttes av information om försenade avgångar och indragna linjer i kollektivtrafiken under måndagsmorgonen. Foto: Jakob Eidenskog/SVT

Västtrafiks varning – ställer in flera bussar

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagsmorgonen gick Västtrafik ut med en röd varning om större störningar i kollektivtrafiken på grund av oväder.

Under dagen är fortsatt flera avgångar inställda.

– Man får också räkna med förseningar på de linjer som går eftersom vi kör extra försiktigt nu i halkan, säger Camilla Kaneflo på västtrafiks störningsjour.

En lång rad linjer i kollektivtrafiken i Västsverige drogs in på grund av ovädret under måndagsmorgonen. Detta ledde till förseningar på flera håll.

Redan strax efter klockan sex på måndagsmorgonen hade Västtrafik annonserat om ett 40-tal indragna busslinjer på sin hemsida.

– Det är ju en del trafikpåverkan i dag som är ganska stor i vissa områden, prognosen generellt sett är att det kommer gälla främst under morgonen, säger Patrik Chi på Västtrafiks presstjänst.

Senare under förmiddagen var fortsatt flera avgångar i Västsverige påverkade av ovädret.

Skolbussar ställdes in

I Skaraborg ställdes skolbussarna in i bland annat Skara, Götene, Vara, Essunga och Grästorp, enligt Sveriges Radios trafikredaktion. Även i Vänersborg ställdes trafiken med skolbussar in, rapporterar TTELA.

Enligt Västtrafik ska dock bussarna gå som vanligt igen när det är dags för barnen att åka hem.

– Ja, som det ser ut så har vi fått ordning på den halkan så skolbussarna ska kunna köra under eftermiddagen, säger Camilla Kaneflo.

Tågtrafiken påverkades också, exempelvis är Kinnekullebanan inställd tills vidare.

– Jag gissar att det gäller dagen ut som det ser ut nu, säger Camilla Kaneflo.

Redan på söndagen gick SMHI ut med gula varningar för snöfall i delar av södra Sverige.

Spårvagnstrafiken väntas rulla som vanligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.