Foto: Johan Nilsson/TT

Regnet orsakade översvämningar på flera håll i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Det intensiva regnandet under torsdagskvällen och natten mot fredagen har orsakat skador i byggnader på flera håll i regionen. Även trafiken påverkas av vattenmassorna. – Läget ser bättre ut på fredagskvällen, säger Lotta Molander vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

– Vi jobbar fortfarande med en översvämmad bäck i Kungälv som, runnit in i en huskällare där, men i övrigt är det lugnt.

Under fredagsförmiddagen kom larm om vattenskador i byggnader i Göteborg och Kungälv. Flera fastigheter, bland annat en skola i Tuve i Göteborg, drabbades av översvämning. Även villaägare har drabbades av vattenmängderna.

Räddningstjänsten Storgöteborg inledde med att hjälpa till och pumpa ur och sedan fick fastighetsägarna ta hand om det, sa Bosse Johansson, larm- och ledningsoperatör.

Vattenplaning

Söderleden var hårt drabbad i båda riktningarna och flera bilister fick vattenplaning under fredagsmorgonen och förmiddagen. Bland annat  larmadesom stora mängder vatten på E 6 i höjd med Kallebäcksmotet och vid Ringömotet.

Flera mindre olyckor inträffade på grund av vattenmassorna, men det finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats allvarligt.

Regn och blåst

Även vinden har påverkat framkomligheten i trafiken. Under fredagsförmiddagen föll ett träd över ett spårvagnsspår på Hisingen, vilket orsakade ett tillfälligt stopp på flera linjer.

Blåsten och regnet kommer att hålla i sig under de närmaste dagarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.