En del av utställningen, Lidan i Falköpings kommun. Foto: Thomas Örn Karlsson

Vattenvernissage skall få oss värna om miljön

Uppdaterad
Publicerad

Landskapsfotograferna Thomas Örn Karlsson och Fredrik Blomqvist har i fem år dokumenterat vattendrag i Västsverige. Nu visas bilderna på Botaniska trädgården i Göteborg.

Utställningen kom till efter att fotograferna ville synliggöra de problem och utmaningar som finns i de västsvenska vattendragen och fotograferna hoppas på att man med utställningen ska skapa debatt och höja människors medvetande om vikten av rent vatten.

– Vi måste tänka på att vi har en natur som är väl värd att bevara, säger Thomas Örn Karlsson

– Vi lämnar över ett arv till våra barn och barnbarn. Därför bör man reflektera över vad man kan göra för att lämna över en bättre värld. Försök tänk på vad du använder vatten till.

Foton över hela västsverige

Totalt består utställningen av 31 fotografier ända från Bärbyälven i norr till Ältran i söder.

– Med detta vill vi lyfta på locket och skapa debatt om miljön och framtidens klimat. Vi har sett förändringarna genom åren och känner att det här nu behöver uppmärksammas, menar naturfotografen Thomas Örn Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.