• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Foto: Mikael Berglund

Tre personer döda efter villabrand i Trollhättan

Uppdaterad
Publicerad

En villa i Trollhättan brann ner till grunden under torsdagen. På fredagen hittade polisen två kroppar på platsen men en person saknades fortfarande. På lördagen bekräftade polisen att även en tredje kropp hittats.

Larmet inkom vid halv sju på torsdagsmorgonen efter att grannar upptäckt branden. Enligt räddningstjänsten startade branden någon gång under natten. 

– Vi undersöker om någon har befunnit sig där. Det har gått så långt att vi inte kan ta oss in i huset. Det är för farligt, sa Johan Ytterby inre befäl vid Norra Älvsborgs räddningstjänst, inledningsvis.

Då polisen inte fick kontakt med de personer som bor i huset befarades att de befunnit sig i byggnaden när branden startade.

Utreds som grov mordbrand

Under fredagen hittades  inleddes en teknisk undersökning och vid 13.30 meddelar polisen att man hittat två kroppar på platsen. På lördagsmorgonen bekräftades att även en en tredje person hittats avliden. Anhöriga är underrättade.

Det är fortfarande oklart vad som startade branden. Polisen har inlett en förundersökning om grov mordbrand. Det finns ingen misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.