Under söndagen satt ledningen för Thomas Cook i ett extrainkallat krismöte, men tidigt på måndagsmorgonen meddelade företaget att verksamheten upphör. Foto: TT/SVT

Ving ställer in alla avgångar – charterflyg från Landvetter inställda

Uppdaterad
Publicerad

Charterbolaget Ving ställer in alla sina avgångar från Sverige i dag efter beskedet att resebolaget Thomas Cook har försatts i konkurs.

Minst två avgångar från Landvetter är redan inställda, samt en ankomst.

Det brittiska resebolaget Thomas Cook, som äger svenska Ving, går i konkurs, det meddelade den brittiska luftfartsmyndigheten Civil Aviation Authority (CAA) under måndagsmorgonen. Beskedet innebär att Vings samtliga flygningar under dagen ställs in.

På Landvetter flygplats är två resor inställda – en till Larnaca på Cypern och en till Antalya i Turkiet.

På Vings hemsida skriver Magnus Wikner, koncernchef för Vinggruppen i Norden: ”Vi beklagar verkligen den uppkomna situationen och de besvär som det medför för våra kunder. Vi har på väldigt kort tid, efter det att konkursansökan skickades in, behövt invänta besked om våra flyg kommer upp i luften.”

Enligt uppgifter till SVT drabbas cirka 3 200 resenärer som skulle rest till eller från Sverige med Ving.

SVT Nyheter Väst söker Ving Norden för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.