Vid lunchtid på söndagen var föraren fortfarande inte återfunnen. Foto: Mikael Berglund

Bil voltade på E6:an – föraren sprang hem

Uppdaterad
Publicerad

Olyckan med den voltade personbilen inträffade på E6 i norrgående riktning i höjd med Stora Höga i Stenungsund under söndagsmorgonen. När polis och räddningstjänst kom till platsen hade föraren enligt uppgifter redan hunnit springa därifrån.

Larmet om olyckan kom vid omkring klockan 08.40 på söndagsmorgonen. Polis, räddningstjänst och ambulans skickades omgående.

Enligt polisens första uppgifter ska föraren ha lämnat fordonet och sprungit från platsen efter olyckan. Bilen som låg på taket i diket kunde ganska snabbt bärgas och strax efter klockan 09.00 meddelar polisen att trafiken åter rullar i båda riktningarna.

– Jag vet inte i nuläget om förararen kommit tillbaka men vi är fortfarande kvar på platsen, sa Anna Göransson, polisens presstalesperson på söndagmorgonen.

Sprang hem

Föraren, en man i 20-årsåldern, återfanns senare på eftermiddagen av polisen i sitt hem. Han ska vara i gott skick och inte ha några allvarliga skador. Enligt polisen har mannen medgivit att han kört bilen som voltat och blivit delgiven misstanke om vårdslöshet i trafik och obehörigt avvikande.

Varför mannen valde att avvika från platsen kan polisen ännu inte svara på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.