Volvokoncernen miljardsatsar på fabriken i Skövde.

Volvo AB miljardsatsar i Skövde

Publicerad

Volvo Group AB satsar 1.6 miljarder kronor på Skövdefabriken. Bland annat ska en ny produktionslina öka konkurrenskraften.

Investeringen leder inte till några nya arbetstillfällen, men det är den största satsningen sedan delningen från Volvo Cars, enligt platschefen. Den nya linan ska vara på plats inom fyra år.

– Med den nya linan, plus den höga kompetensen på fabriken, så är vi mer flexibla för nya produkter och nya material, och därmed väl förberedda inför framtiden, säger en glad Lennart Richardsson, platschef på AB Volvo i Skövde.

Mindre miljöpåverkan

På Skövdefabriken arbetar idag 3100 anställda. Förutom en monteringsfabrik finns två gjuterier. Där gjuts idag svänghjul, cylinderblock och cylinderhuvud till motorer.

I och med den nya satsningen ska förbrukningen av sand minska, vilket även betyder att man förbättrar sitt miljöarbete, menar platschefen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.