Volvos fabrik i Torslanda. Foto: Adam Ishe/TT

Volvo Cars kallar tillbaka 8 000 anställda till kontoret

Uppdaterad
Publicerad

Cirka 8 000 tjänstemän kommer från och med tisdag i nästa vecka åter börja arbeta på kontoret i Göteborg. Under pandemin har många arbetat hemma men nu sker en successiv förflyttning tillbaka till kontoret.

Ett brev har gått ut till anställda med information, skriver Göteborgs-Posten.

– Vi har under en period nu haft distansarbete som utgångspunkt men nu ser vi att det är dags att vi i större utsträckning träffas fysiskt för att säkerställa våra anställdas och vårt företags utveckling. Och att detta med kreativitet och innovation är något som vi faktiskt gör bättre på plats, säger Hanna Fager, personalchef och ansvarig för centrala funktioner i Volvo Cars koncernledning, till tidningen.

Biltillverkaren stänger dock inte möjligheten att arbeta hemma helt, utan räknar med att företaget framöver kommer ha en högre grad av distansarbete är före pandemin.

Nedan kan du sett tidigare reportage om Volvos satsning på elbilar:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.