AB Volvo förlänger produktionsstoppet både i Tuve och i fabrikerna utomlands på obestämd tid på grund av coronasmittan. Foto: TT

Volvo minskar bemanning i Tuve

Publicerad

Volvo minskar sin produktion i Tuve, men ökar i Brasilien och Nordamerika, skriver GP. Det hela innebär en minskad bemanning i Göteborg.

Efter ett rekordkvartal med omsättning och resultat som skjutit i höjden, minskar nu Volvo sin produktion i Tuve, skriver Göteborgs-Posten.

Tidningen skriver att företaget har lämnat beskedet att man sänker produktionstakten från 105 lastbilar per dag till 93. Taktminskning ska ske under våren och den minskningen kommer att påverka Tuvefabriken negativt.

– Jag vet inte exakt hur mycket vi kommer att minska. Det är inga dramatiska siffror. Vi har bemanningsanställda som rycker in när det är högt tryck och när vi inte är i lika stort behov av dem så tar vi inte in dem, säger Claes Eliasson, presstalesperson på AB Volvo.

Enligt Claes Eliasson har de en bra aktivitetsnivå bland sina kunder och har goda affärer både i Europa och Nordamerika.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.