Volvo ska utveckla ett nytt elektrifierat prestanda-bilmärke (arkivbild). Foto: Polestar

Volvo satsar på exklusiva elbilar

Uppdaterad
Publicerad

Volvo Cars avslöjade idag att de kommer att satsa på ett elektrifierat prestandamärke. Det har bildats en ledningsgrupp som ska utveckla de kommande elbilarna.

– Det kommer att bli en trovärdig konkurrent i den snabbt växande globala marknaden för elektrifierade högprestanda bilar, säger Håkan Samuelsson, vd för Volvo Cars i ett pressmeddelande.

Polestar Performance, som ägs av Volvo Cars sedan 2015, har fått en ny ledningsgrupp som ska utveckla eldrivna prestandabilar. Polestar kommer att bli ett separat högprestanda-bilmärke, enligt ett pressmeddelande från Volvo Cars.

Ny vd på Polestar

Designchefen  på Volvo, Thomas Ingenlath, kommer att bli vd på Polestar.

Volvo cars

– Thomas som ledare av Polestar-organisationen visar vårt engagemang att etablera ett differentierat varumärke inom Volvo Cars Group, säger Håkan Samuelsson, vd för Volvo Cars.

Polestar har sedan 2012 tagit fram prestandamodeller av Volvos bilar. Nu kommer de att ta fram egna eldrivna bilar.

– Med Polestar kommer vi kunna erbjuda elektrifierade bilar till krävande förare, säger Håkan Samuelsson.

Inget besked om kommande bilar

När SVT Nyheter Väst talar med Johan Meissner, presstalesman på Polestar, vill han inte berätta om hur många bilmodeller de ska ta fram eller när de kommande elbilarna finns ute till försäljning.

– I dagsläget kan jag inte säga mer än att vi kommer med mer information i höst både när det gäller modeller och produktion, säger Johan Meissner.

Polestar har vuxit snabbt de senaste åren. Vid årsskiftet var 100 personer anställda på företaget. Idag är det är över 110 personer.

– För drygt ett och ett halvt år sedan var vi 15 anställda i företaget, säger Johan Meissner.

Johan Meissner vill inte svara på frågan var de kommande elbilarna ska tillverkas.

– Vi jobbar nära Volvo och vi följer deras planer och platser när det gäller bilproduktion.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Volvo cars

Mer i ämnet