Wannholt utesluts ur partiet

Uppdaterad
Publicerad

Göteborgsmoderaten och kommunalrådet Martin Wannholt tvingas lämna Moderaterna.

Partistyrelsen skriver i ett pressmeddelande att ”ett stadgebrott är begånget i samband med att Martin Wannholt, på eget initiativ och utan mandat, valde att samverka med ett konkurrerande parti vid tillsättandet av kommunstyrelseledamöter vid Göteborgs kommunfullmäktiges sammanträde 6 november.”

När Västnytt når Martin Wannholt är han inte särskilt förvånad.

Martin Wannholt

– Det var tråkigt men väntat. Men nu är det att gå vidare med det jättelika engagemang vi har i Göteborg och bland göteborgarna för att få något mycket bättre att hända än det som är på gång. Det kommer jag att fortsätta med alldeles oavsett. Utvecklingen av Göteborg är viktigare än partitillhörighet, säger han.

Men på vilket sätt kommer du fortsätta engagera dig när du blir utesluten ur partiet?

– Jag kommer att betrakta mig som oberoende moderat i mina värderingar fortsatt.

Du var en av de mest kryssade personerna i valet och nu blir du utesluten, hur går känslorna?

Det känns konstigt kan jag ju säga, det känns lite surrealistiskt. Men den frågan ska du ställa till dom som har ställt till med det här, avslutar han. ​

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Martin Wannholt

Mer i ämnet