Arkivbild Foto: Scanpix

Way Out West ställer in för andra året i rad

Uppdaterad
Publicerad

På grund av coronapandemin ställs musikfestivalen Way Out West i Göteborg in för andra året i rad.

– Vi har tittat på alla möjligheter under våren men det finns tyvärr ingen möjlighet att genomföra festivalen på det sätt som vi vill, säger festivalarrangören Filip Hiltmann till SVT.

För ett år sedan var det många festivalsugna som blev besvikna när Way Out West meddelade att festivalen sköts upp till 2021. Då trodde nog många att vi vid det här laget skulle lagt pandemin bakom oss, men nu tvingas alltså arrangören skjuta upp festivalen ytterligare ett år. Ett besked som inte bara gör publiken besviken.

– Vi är alla besvikna, artisterna också. Alla vill givetvis spela inför en stor publik i slottsskogen men alla är också fullt förstående för situationen, säger Filip Hiltmann till SVT.

Några av de artister som var bokade kommer följa med och finnas på listan även för nästa års festival. Planeringen för Way Out West 2022 är redan igång och från festivalledningens sida tror man på stort sug hos en konsertsvulten publik.

– Våra blickar är fast riktade mot 2022 och vi väntar ett högt tryck på biljetter redan från start. Stora festivaler i både Storbritannien och USA har sålt ut på nolltid under våren, och vi tror att samma fenomen kommer att uppenbara sig här, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

Kan få pengarna tillbaka

De som har köpt biljetter till årets festival, eller till festivalen 2020, behöver inte göra något om de vill behålla biljetterna, skriver Way Out West på sin sajt. Alla som köpt biljett kommer kontaktas via mejl innan maj månad är slut och vill man ha pengarna tillbaka går det också bra.

Den 25 maj släpps biljetterna till nästa års festival som planeras äga rum 11 till 13 augusti 2022.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.