Wilma Anderssons familj överklagar hovrättens dom. Foto: PRIVAT/TT

Wilma Anderssons familj överklagar till Högsta domstolen

Uppdaterad
Publicerad

Mördade Wilma Anderssons familj vill att Högsta domstolen dömer Wilmas ex-pojkvän till livstid. I hovrätten dömdes mannen till 18 års fängelse. 

Det är P4 Väst som var först med att berätta nyheten. Sedan tidigare har expojkvännen överklagat via tre handskrivna brev, och hans advokat har formellt begärt prövningstillstånd.

Utsikterna att HD tar upp målet är mycket små, eftersom domstolen bara prövar fall som är prejudicerande. De flesta överklaganden till HD avvisas alltså.

Familjens advokat skriver dock att målet bör prövas eftersom Wilma Andersson måste ha känt stor dödsångest, och att familjen riskerar att utsättas för livslångt lidande på grund av att kroppen efteråt styckats och bortförts. Större delen av kroppen har ännu inte hittats, trots stora sökinsatser.

SVT har sökt familjens advokat för en kommentar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.