Foto: SVT

Försvunna flickan i Uddevalla – den anhållne mannen släppt

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en man anhölls under söndagen i fallet med den försvunna 17-åriga flickan i Uddevalla. Den anhållne mannen är en person i den sedan tidigare häktade pojkvännens närhet. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för skyddande av brottsling – han släpptes dock senare under kvällen.

Det ska vara uppgifter som framkommit under utredningsarbetet som lett till att den här mannen under söndagen har anhållits, skriver polisen på sin hemsida.

– Förundersökningen har föranlett att en man har anhållits under eftermiddagen, på sannolika skäl misstänkt för skyddande av brottsling, grovt brott. Mannen befinner sig i den tidigare häktade mannens närhet, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

Förhör hölls med mannen under kvällen och utredningsarbetet fortsätter.

Släpptes under kvällen

Vid 20.30-tiden meddelade åklagarmyndigheten att vice chefsåklagare Caroline Fransson beslutat att häva anhållandet.

Skälet är att misstanken inte längre motiverar ett frihetsberövande, enligt ett pressmeddelande.

– Efter ett utförligare förhör med den misstänkte har jag beslutat att försätta mannen på fri fot. Misstanken om brott kvarstår, men misstanken motiverar inte längre ett frihetsberövande, säger Caroline Fransson.

Rubriceringen är fortfarande skyddande av brottsling, grovt brott.

Fortsätter söka ikväll

Sökarbetet efter den 17-åriga flickan har under söndagen fortsatt.

– Flickan är ännu inte funnen. Vi har utvecklat sökområdet. Vi har en stor hundenhet, även drönare som söker ifrån luften. Sjöpolisen söker i vattnet Byfjorden i anslutning till Uddevalla, säger Anna Göransson.

Polisen misstänker att flickan utsatts för brott och en man i 20-årsåldern har häktats på sannolika skäl misstänkt för mord på 17-åringen.

Hur länge kommer ni fortsätta att söka?

– Det där är ett beslut som kommer att få fattas, men där är vi inte nu. Sökinsatsen pågår fortfarande, fram till 22-tiden. Om hon inte anträffas då kommer vi fortsätta söka i morgon och även in i kommande veckan, säger Anna Göransson.

Har några fynd gjorts idag?

– Ingenting som gjort att vi hittat henne, säger hon.

Den 17-åriga flickans pojkvän som sitter häktad misstänkt för mord nekar till anklagelserna.

– Han är helt frågande till anklagelserna, han har inte gjort detta, sa mannens försvarsadvokat Beatrice Rämsell tidigare till SVT Nyheter Väst.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Detta har hänt: Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

Mer i ämnet