Ytterligare ett rån inträffade på Hjalmar Brantingsplatsen i Göteborg under natten till tisdagen. Foto: Tomas Singer

Ytterligare rån vid Hjalmar Brantingsplatsen

Uppdaterad
Publicerad

En knapp vecka efter rånmordet vid Hjalmar Brantingsplatsen inträffade ett nytt rån. Två personer ska ha hotat en man och uppgett att de hade kniv.

Det var vid halv ett-tiden under natten till tisdagen som två killar kom fram till en man och krävde att få dennes telefon. Killarna ska ha uppgett att de hade kniv och när de fått telefonen försvann de på en buss i riktning Torslanda.

Polisen kom till platsen och försökte hitta bussen, men utan att lyckas. Nu jobbar man vidare med den kameraövervakning som finns.

– Vi ska begära ut övervakningsfilmen från bussen från den tidpunkt offret sagt att de hoppar på bussen, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg till SVT Nyheter Väst.

Samma plats som rånmordet

Rånet inträffade knappt en vecka efter att en person knivhuggits till döds i samband med ett rån på samma plats. Tre personer sitter sedan i lördags häktade för mord för den händelsen.

– Det är för tidigt att dra några paralleller. Det händer att folk utsätts för olika stölder på den här platsen ungeför en gång i månaden, så det är inte säkert att det har något samband alls, säger Christer Fuxborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.