Foto: Robert Betzehag

Yxman gripen efter apoteksrån

Uppdaterad
Publicerad

En man rånade på lördagsförmiddagen ett apotek i Munkedal. Kort därefter knackade han på hos en främmande man och bad om att få gömma sig.

En man i 20-års åldern klev vid 10-tiden på lördagsförmiddagen in på ett apotek i Munkedal i Bohuslän och tvingade till sig varor.

– Han ska ha haft något som liknade en yxa gömd lite under tröjan, säger Ulla Brehm polisens presstalesperson.

Mannen fick med sig en okänd mängd varor och flydde sedan från platsen. Polisen tog upp jakten i Munkedal och ganska snart fick de ett samtal från en man ett par hundra meter bort, som fått påhälsning i sin lägenhet.

– En man har knackat på och bett om att få gömma sig efter ett rån, säger Ulla Brehm.

Larmade polisen

Lägenhetsinnehavaren nekade den misstänkte rånaren att komma in och ringde istället polisen. Kort därefter, efter klockan 11 på förmiddagen, greps den misstänkte apoteksrånaren.

– Det tillhör ju inte det normala beteendet hos en rånare att knacka på hos en vilt främmande och be om att få gömma sig, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm.

Han bar varken yxa eller stöldgods vid gripandet och polisen söker nu i området kring apoteket efter detta.

Ingen person ska ha skadats vid rånet. Förhör kommer nu att hållas med den misstänkte rånaren på polisstationen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.