Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här smäller det högt – se nattens dramatiska bilbrand på Tomtebo i Umeå Foto: Bo Stångberg

22 bilar skadade i brand på Tomtebo i Umeå under natten

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot tisdagen har ett större antal bilar förstörts i en brand i en carport på Tomtebo i Umeå.

Polisen rubricerar händelsen som grov skadegörelse genom brand.

– Vi är intresserade av att komma i kontakt med personer som sett och hört något under natten, säger Ulrica Palmer, polisens presstalesperson.

Larm om branden på Tomtebo kom strax före klockan 01 natten mot tisdag. Räddningstjänst ryckte ut för att bekämpa branden, och det hördes smällar över stadsdelen under brandens förlopp.

22 bilar skadades i branden på Vittervägen, elva totaltförstördes. Polisen utreder händelsen som grov skadegörelse genom brand, men det finns ingen misstänkt i nuläget.

– Det kan vara ett brott, men det kan också vara ett tekniskt fel. Vi vet inte förrän vi undersökt platsen. Men vi är intresserade av att komma i kontakt med personer som kan ha sett eller hört något, säger Ulrica Palmer, polisens presstalesperson.

Platsen är avspärrad i väntan på teknisk undersökning.

– Det är fortfarande för varmt, det måste svalna innan vi kan undersöka platsen. Det är osäkert om det blir idag, säger Ulrica Palmer.

Vittnet: Jag sprang ut

Ett vittne som bor nära branden, Camilla Back, berättar för SVT:s reporter att hon hörde tre smällar vid etttiden på natten.

– Jag tittar ut och ser att det brinner. Ringde 112 och sprang ut. Såg att flera andra kom ut. ”Shit”, tänkte jag och sedan såg jag att det brinner 30 meter från min bil. Jag hann flytta bilen, berättar Camilla Back för SVT.

Larmet om branden kom strax innan klockan ett natten till tisdagen. Foto: Carl Jansson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.