Under måndagen var lägenheten fortfarande avspärrad. Foto: Privat

Man i 25-årsåldern misstänks ha mördats i Skelleftehamn

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern hittades död på en adress i Skelleftehamn under söndagsmorgonen. Polisen har inlett en förundersökning gällande misstänkt mord. Två män anhölls misstänkta för mordet – under måndagskvällen släpptes en av dem på fri fot.

Polisen skriver i ett pressmeddelande att utredningen fortsätter med förhör, analyser, teknisk bevisning och beslag.

Två män anhölls misstänkta för mordet. En man i 20-årsåldern på sannolika skäl misstänkt för mord och en man i 30-årsåldern skäligen misstänkt. Mannen i 30-årsåldern försattes på fri fot under måndagskvällen. 

– Misstankarna mot honom har försvagats, men kvarstår dock, säger Marie Andersson, kommunikatör på polisen.

Jens Nyström har utsetts som försvarsadvokat till den misstänkte mannen i 20-årsåldern.

– Vi hade ett inledande förhör igår och han förnekar brott. Polisen har kort berättat vad som påstås ska ha hänt, men jag får inte all information av polisen som försvarsadvokat. Det finns andra personer som ska höras.

Åklagaren: ”Klar bild av vad som hänt”

Polisen uppger att offret var bekant med båda männen. Männen ska förhöras under dagen. Åklagaren som leder förundersökningen är förtegen kring händelsen men uppger att man fortsätter med utredningsarbetet.

– Vi ska hålla förhör med de misstänkta personerna och andra personer. Vi tycker att vi har en klar bild av vad som har hänt, säger Marie Andersson åklagare.

Enligt norran.se har mannen dödats med ett tillhygge. Men åklagaren vill inte bekräfta detta.

– Vi lämnar inga uppgifter om det. Det jag kan säga är att det inte handlar om skjutvapen, men jag går inte in på vilket typ av våld, säger Marie Andersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Skelleftehamn

Mer i ämnet