• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Borås kommun, Västra Götalands län. Det brinner i en fastighet i centrala Borås med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Sjuhärad.

Arkivbild. Åkarna på bilden har inget med texten att göra. Foto: SVT

Stort antal narkotikabrott när studenter intog Hemavan

Uppdaterad
Publicerad

Efter helgens narkotikatillslag i samband med Hemavan student ski, ska Iksu ha ett möte för att diskutera situationen. På måndagseftermiddagen meddelade polisen att 40 personer rapporterats misstänkta för narkotikabrott.
– Det är skrämmande att det är så här vanligt, säger Mikael Dahlberg, polisinspektör.

Erik Lunner, som är sektionsordförande på Iksu alpin, säger att de tar narkotikaförekomsten på allvar och ska föra en dialog med Iksu om händelserna. 

– Det är därför för tidigt att säga något om vi kan göra för att förhindra att detta händer igen och om detta kommer att innebära några förändringar gällande framtida resor, säger Erik Lunner.

”Får inte förekomma”

Lunner poängterar att de som åker till Hemavan student ski med Iksu alpin, endast är en del av det totala antalet personer som åker dit. 

– Men narkotikaförekomsten är självklart inget vi står för och det får inte förekomma.

40-tal narkotikabrott

Polisen har fått in ett flertal ärenden och varje ärende kan innefatta flera brott, exempelvis både narkotikainnehav och narkotikabrott.   

– Jag tror inte att vi har fått in alla fall än, men det är bra många. Antalet ärenden ligger på ungefär 29 stycken i nuläget och det kan bli fler, sa Fredrik Skytt vid polisen i Västerbotten tidigare under måndagen.

På måndagseftermiddagen meddelade polisen att 40 personer har rapporterats misstänkta för narkotikabrott.

– Vi har uppmärksammat problematiken med droger och resultatet beror på att vi haft mycket polispersonal på plats som har gjort ett gott arbete. Det är dock skrämmande att det är så här vanligt med droger, säger Mikael Dahlberg, polisinspektör, på polisens hemsida.

Beslag har gjorts av bland annat kokain, amfetamin, ecstasy, LSD och cannabis.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.