Polisener vid avspärrningarna i bostadsområdet där en man dog och två skadades i en skottlossning förra onsdagen. Foto: Samuel Pettersson/TT

32-åring begärs häktad för mord och tre mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En 32-årig man hemmahörande i Umeå begärdes under onsdagsförmiddagen häktad på sannolika skäl för mord och tre fall av mordförsök.

32-åringen har flera narkotikadomar i bagaget och har tidigare suttit fängslad för våldsbrott. Mannen släpptes så sent som i somras från ett nio månaders fängelsestraff för grov kvinnofridskränkning.

Mannen anhölls i sin frånvaro bara timmar efter dödsskjutningen, men greps först i söndags. 32-åringen begärs nu häktad på sannolika skäl, den högre misstankegraden, för mord samt tre fall av mordförsök i samband med skottlossningen på Ersboda i Umeå sent på onsdagen den 23 januari.

Dödsskjutning på Ersboda

Starkare misstankegrad

Sedan tidigare sitter två personer, en 28-årig man samt en 29-årig man, häktade skäligen misstänkta för samma brott. Till skillnad från de två, som åklagare Oskar Lunberg begärde häktade på sannolika skäl alternativt skäligen misstänkta så begärs 32-åringen endast häktad på den starkare misstankegraden.

Är bevisningen starkare mot 32-åringen?

– Jag gör nog den bedömningen, säger Oskar Lundberg till SVT.

Häktningsförhandlingen mot 32-åringen hålls vid Umeå tingsrätt 13.30 på onsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning på Ersboda

Mer i ämnet